Putin: Vyhrážky Iránu voči Izraelu sú neakceptovateľné

NETKY.SK • 12 Jún 2013, 09:29 • 2 min
Putin: Vyhrážky Iránu voči Izraelu sú neakceptovateľné

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin sa v utorok zastal Izraela v spore s jeho úhlavným nepriateľom Iránom.

slovakia

left justify in out

Podľa šéfa Kremľa sú vyhrážky Teheránu voči židovskému štátu "neakceptovateľné". Putin však zároveň opäť obhajoval právo islamskej republiky na vlastný jadrový program.

"Irán je vo veľmi zložitom regióne," povedal ruský prezident v diskusii ruskej štátnej televíznej stanice. "A keď počúvame vyhrážky z Iránu voči jeho susedom, predovšetkým v prípade Izraela, keď počúvame, že Izrael musí byť zničený... Tak si myslím, že je to absolútne neakceptovateľné," dodal. 

Rusko je jedným z najbližších obchodných partnerov Iránu - dodáva mu zbrane a pomohlo mu aj s vybudovaním prvého jadrového reaktora neďaleko meste Búšehr. Moskva však v posledných rokoch čoraz viac apeluje na Teherán, aby do krajiny vpustil inšpektorov OSN. Islamská republika je terčom podozrení, že svoj jadrový program nechce využívať výhradne na civilné účely.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies