Putin vyhlásil, že Rusko má hlavnú úlohu v likvidácii chemických zbrani v Sýrii

NETKY.SK • 27 September 2017, 18:10 • 2 min
Putin vyhlásil, že Rusko má hlavnú úlohu v likvidácii chemických zbrani v Sýrii

MOSKVA - Prezident podčiarkol, že Rusko blízko spolupracuje aj s inými krajinami pri likvidácii jedovatých látok.

slovakia

left justify in out

"Rusko zohralo hlavnú úlohu v likvidácii chemických zbraní v Sýrii," vyhlásil ruský prezident Vladimír Putin. "Pripomenem o hlavnej úlohe našej krajiny v riešení problému chemických zbraní v Sýrii," podčiarkol.

 

Rusko oznámilo, že zlikvidovalo všetky svoje chemické zbrane

 

Putin dodal, že Rusko spolupracuje aj s inými štátmi v otázkach likvidácie jedovatých látok v Sýrii, aby "zabránili nebezpečenstvu použitia a rozmnožovania smrtiacich zbraní".

 

Dnes, na objekte "Kizner" v Udmurdsku, bol zlikvidovaný posledný kilogram zo 40-tisíc tonovej zásoby bojových jedovatých látok, uskladnovaných v Rusku. Putin pomenoval túto udalosť historickou. Pritom, prezident podotkol, že Washington porušuje medzinárodne záväzky po likvidácii chemických zbraní.

 

"Očakávame od USA, že budú plniť a dodržiavať svoje povinnosti v rámci medzinárodných vzťahov," povedal prezident Putin v priamom prenose telemostu, zorganizovaného kvôli likvidácii poslednej čiastky chemických zbraní uskladnených v Rusku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies