Putin vyhlásil, že mal príležitosť porozprávať sa s Trumpom

NETKY.SK • 11 November 2018, 18:01 • 2 min
Putin vyhlásil, že mal príležitosť porozprávať sa s Trumpom

PARÍŽ - Ruský prezident Vladimir Putin povedal v nedeľu novinárom po pracovných raňajkách v Elyzejskom paláci v Paríži, že mal šancu rozprávať sa s americkým prezidentom Donaldom Trumpom. Rozhovor bol podľa neho krátky a prebiehal dobre.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom ruské tlačové agentúry TASS a RIA Novosti, ktorú citovala aj agentúra AFP. "Áno," odpovedal Putin na otázku, či sa mu podarilo porozprávať so šéfom Bieleho domu na pracovných raňajkách, na ktoré prišlo okolo 70 vysokopostavených hostí zúčastňujúcich sa na parížskych oslavách 100. výročia skončenia prvej svetovej vojny.

 

Na otázku, ako konverzácia prebiehala, Putin zareagoval: "Dobre." Ďalšie podrobnosti nedoplnil. Putin po pracovných raňajkách smeroval na medzinárodné podujatie Parížske mierové fórum.

 

Putin aj Trump sa stretnú tento mesiac v Argentíne počas summitu lídrov krajín G20. Putin to potvrdil v Paríži pre francúzsku pobočku ruskej televízie RT. Vysvetlil, že sa s americkým prezidentom rozhodli "nenarušovať svojím samostatným stretnutím program" podujatí v Paríži na počesť 100. výročia skončenia prvej svetovej vojny.

 

Šéf Kremľa zároveň pre televíziu RT France ocenil nápad vybudovať európsku armádu, pretože podľa jeho slov to "posilní multipolárnu povahu sveta".

 

Túto myšlienku európskej armády presadzuje francúzsky prezident Emmanuel Macron, pripomenula tlačová agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies