Putin: Všetci sme zainteresovaní na zrušení sankcií, sú škodlivé pre všetkých

NETKY.SK • 5 Jún 2018, 18:09 • 2 min
Putin: Všetci sme zainteresovaní na zrušení sankcií, sú škodlivé pre všetkých

VIEDEŇ - Rakúsky spolkový prezident Alexander Van der Bellen nevidí "zásadnú krízu dôvery" medzi Európskou úniou a Ruskou federáciou napriek jestvujúcim vzťahom medzi Bruselom a Moskvou. Odznelo to v utorok vo Viedni na jeho spoločnej tlačovej konferencii s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, ktorý je na oficiálnej návšteve alpskej republiky.

slovakia

left justify in out

Súčasne dodal, že otázky vierohodnosti sa v politike objavujú znova a znova. Na margo problémov Ruska s vierohodnosťou hosť z Moskvy uviedol: "Nemyslím si, že Rusko má takýto problém. To je problém pre tých, ktorí chcú, aby sa v situácii s Ruskom takýto vyskytoval." Rusko je, ako podčiarkol Vladimir Putin, otvorené a pripravené na spoluprácu. Obnovenie dobrých vzťahov je v obojstrannom záujme, dodal.

 

Informovala o tom tlačová agentúra APA. Na margo sankcií Európskej únie voči Rusku Vladimir Putin uviedol: "Sankcie sú škodlivé pre všetkých... Všetci sme zainteresovaní na zrušení sankcií." Ruský prezident osobne chápe, že pre každú z krajín Únie je dosť náročné nadhodiť túto tému. To však Rusku nezabráni, aby rozvíjalo vzťahy s Rakúskom.

 

Ruský prezident hovoril podľa informácií tlačovej agentúry DPA aj o prebiehajúcom dialógu s predstaviteľmi z Bruselu v záujme obnovenia funkčnosti zmrazených mechanizmov a prostriedkov kooperácie. Tieto diskusie sú "veľmi konštruktívne, avšak nie jednoduché", dodal.

 

Problematiky sankcií sa dotkol aj najvyšší rakúsky predstaviteľ, ktorý konštatoval, že Rakúsko koná a bude konať v súlade s Európskou úniou. Van der Bellen však zároveň zdôraznil, že dialóg s Ruskom je dôležitý. Rakúsky prezident pripomenul, že jeho krajina je vždy pripravená prispieť k zníženiu medzinárodného napätia. V otázke sankcií však nevidí priestor pre konanie rakúskej vlády, ktorá bude postupovať v súlade s Bruselom.

 

Vladimir Putin, ktorý absolvuje vo Viedni prvú zahraničnú návštevu po znovuzvolení do funkcie ruského prezidenta, mal v neskorom popoludňajšom programe ešte stretnutia s rakúskym kancelárom Sebastianom Kurzom a vicekancelárom Heinzom-Christianom Strachemm.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies