Putin: Voľby potvrdili autoritu Zemana, ktorý presadzuje české záujmy

NETKY.SK • 28 Január 2018, 07:28 • 2 min
Putin: Voľby potvrdili autoritu Zemana, ktorý presadzuje české záujmy

PRAHA - Ruský prezident Vladimir Putin zagratuloval Milošovi Zemanovi k jeho opätovnému zvoleniu do funkcie prezidenta Českej republiky. S odvolaním sa na tlačovú agentúru Kremľa, ktorú citovala ruská televízia NTV, o tom v sobotu večer informoval spravodajský server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Putin v telegrame zdôraznil svoju pripravenosť pokračovať v konštruktívnej spolupráci v bilaterálnych a medzinárodných otázkach. "Vedúci predstaviteľ ruského štátu zdôraznil, že výsledky volieb potvrdili vysokú autoritu Zemana ako skúseného a zodpovedného politika, ktorý presadzuje záujmy a túžby českého národa," uviedol Kremeľ.

Ruský prezident taktiež ocenil "principiálny" postoj Miloša Zemana v záujme rozvoja priateľských rusko-českých vzťahov a vzájomnej prospešnej spolupráce.

Víťazom českých prezidentských volieb 2018 sa stal Miloš Zeman. Úradujúca hlava štátu porazila v rozhodujúcom druhom kole volieb v dňoch 26.-27. januára vyzývateľa Jiřího Drahoša a zvíťazila po piatich rokoch aj v historicky druhej priamej voľbe prezidenta ČR.

Miloša Zemana podporilo po sčítaní všetkých odovzdaných hlasov 51,36 percenta voličov, Drahoša 48,63 percenta. Volebná účasť prevýšila 66 percent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies