Putin: Vojna s Ukrajinou je nepravdepodobná

NETKY.SK • 24 Február 2015, 11:28 • 2 min
Putin: Vojna s Ukrajinou je nepravdepodobná

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin v rozhovore pre ruskú štátnu televíziu povedal, že vojna so susednou Ukrajinou je "nepravdepodobná".

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zdôraznil tiež svoju podporu nedávnej dohode z Minsku ako najlepšej ceste pre stabilizáciu východnej Ukrajiny. Rozhovor bol prvým rozsiahlejším vyjadrením prezidenta od 12. februára, kedy bola dohoda podpísaná. Na otázku, či je tu skutočná hrozba vojny, Putin odpovedal: "Myslím, že takýto apokalyptický scenár je nepravdepodobný a dúfam, že k nemu nikdy nedôjde". Dodal, že ak by sa dohoda z Minsku implementovala, východná Ukrajina by sa "postupne stabilizovala". "Európa na tom má práve taký záujem ako Rusko. Nikto nechce konflikt na rohu Európy, najmä nie ozbrojený konflikt," podotkol Putin. Dohodu z Minsku pritom označil za "medzinárodne platný dokument".


Ministri zahraničných vecí Francúzska, Nemecka, Ruska a Ukrajiny sa v utorok stretnú v Paríži, aby opäť rozhýbali pozastavenú mierovú dohodu medzi vládou a separatistami na východe Ukrajiny. Ukrajinská armáda v pondelok uviedla, že nestiahne svoje ťažké zbrane z frontovej línie, pretože povstalci napriek prímeriu pokračujú v ostreľovaní vládnych pozícií. Nemecko a Francúzsko sprostredkovali mierovú dohodu, ktorá nadobudla platnosť pred vyše týždňom. Dúfajú, že napriek ignorácii zo strany rebelov môže byť dohoda opäť vzkriesená. Ukrajina tvrdí, že na východe bojujú aj ruskí vojaci. Putin to opakovane poprel.
Informácie priniesla spravodajská stanica BBC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies