Putin: Vláda podporí firmy a v zahraničnom obchode chce prejsť na národné meny

NETKY.SK • 2 Október 2014, 13:30 • 2 min
Putin: Vláda podporí firmy a v zahraničnom obchode chce prejsť na národné meny

MOSKVA - Ruská vláda pomôže firmám aj bankám, ktoré zasiahli sankcie Západu proti Moskve za anexiu Krymu a podporu separatistov na východe Ukrajiny. Vyhlásil to dnes prezident Vladimir Putin, ktorého cituje agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Vláda je pripravená podporiť odvetvia a firmy, ktoré zasiahli neoprávnené zahraničné sankcie. To zahŕňa aj pomoc so zvýšením ich kapitálu, a to v prvom rade a predovšetkým v prípade finančných inštitúcií," povedal Putin na konferencii investorov.
     

Prezident dodal, že vláda poskytne ešte tento rok banke VEB kapitál vo výške minimálne 30 miliárd rubľov (600.96 milióna eur).
     

Okrem toho Putin na konferencii oznámil, že Rusko chce pri uzatváraní obchodných kontraktov s Čínou a inými krajinami prejsť na národné meny z doterajších dolárových obchodov.
     

"Naším cieľom je aktívne využívať v budúcnosti národné meny pri obchodovaní s energetickými zdrojmi a zriadiť medzinárodné obchodné účty s Čínou a inými štátmi," spresnil Putin, ktorý podľa vlastných slov považuje používanie národných mien za vhodný mechanizmus na zníženie rizík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona