Putin verí, že osoby zodpovedné za vraždu Alexandra Zacharčenko budú náležite potrestané

NETKY.SK • 3 September 2018, 11:42 • 2 min
Putin verí, že osoby zodpovedné za vraždu Alexandra Zacharčenko budú náležite potrestané

MOSKVA - Ruský prezident Vladimír Putin vyjadril sústrasť rodine a priateľom hlavy Doneckej ľudovej republiky, Alexandra Zacharčenko, ktorý bol v piatok zavraždený pri explózii v jednej z kaviarni v Donecku.

slovakia

left justify in out

Podľa stránok Kremľa, hlava štátu očakáva, že organizátori vraždy budú náležite potrestaní.

 

"Alexander Vladimírovič bol naozajstný národný vodca, odvážny a odhodlaný človek, donbaský vlastenec. Keď bol jeho kraj v ťažkých časoch prišiel k jeho obrane, vzal na seba obrovskú zodpovednosť, viedol svoj ľud." uvádza sa v prezidentovom telegrame.

 

Putin dodal, že očakáva náležitý trest pre organizátorov a páchateľov tohto ohavného činu.

 

"Ohavná vražda Alexandra Zacharčenko je ďalším dôkazom toho, že tí, ktorí si zvolili cestu teroru, násilia a zastrašovania, nechcú hľadať mierové, politické riešenia konfliktu, nechcú viesť skutočný dialóg s ľuďmi z juhovýchodu Ukrajiny. Títo ľudia sa snažia destabilizovať situáciu a položiť občanov na kolená. To sa im však nepodarí," píše sa v telegrame.

 

Prezident vyjadril svoju sústrasť rodine a priateľom Zacharčenka a všetkým obyvateľom Donbasa. "Rusko bude vždy s vami," dodal.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies