Putin varoval opozíciu pred vyvolávaním nepokojov

NETKY.SK • 21 Jún 2012, 12:50 • 2 min
 Putin varoval opozíciu pred vyvolávaním nepokojov

Putin varoval opozíciu pred vyvolávaním nepokojov - Politika Ruský prezident Vladimir Putin dnes poslal jasné varovanie svojim oponentom, ktorí organizujú protesty voči jeho vláde. Vyhlásil, že túžba po politickej reforme je nebezpečná, ak vedie k nepokoj

slovakia

left justify in out

img

Ruský prezident Vladimir Putin dnes poslal jasné varovanie svojim oponentom, ktorí organizujú protesty voči jeho vláde. Vyhlásil, že túžba po politickej reforme je nebezpečná, ak vedie k nepokojom.
      "Ktokoľvek, kto sa považuje za politika, je povinný vyjadrovať svoj postoj výlučne v rámci zákona," uviedol Putin v otváracom príhovore na výročnom ekonomickom fóre v Petrohrade. "Túžba po zmene je nepochybne motorom pokroku, ale stane sa kontraproduktívnou a dokonca nebezpečnou, ak vedie k zničeniu občianskeho mieru a samotného štátu," citovala ho agentúra Reuters.
      Putin na fóre zdôraznil, že jeho prioritou je uplatnenie ďalekosiahlych reforiem v ruskej ekonomike, závislej na energetike. "Vypracovali sme celý program rozsiahlej reformy. Získal širokú verejnú podporu. Jeho uplatnenie považujem za svoju primárnu úlohu vo funkcii prezidenta," povedal na výročnom ekonomickom fóre.
      Ruský prezident sa usiloval ubezpečiť zahraničných investorov, že Rusko je oddané liberálnym reformám a privatizácii a signalizoval oponentom, že nedovolí, aby protesty prerástli do občianskych nepokojov. Privatizácia, povedal, musí byť spravodlivá a čestná. Rusko označil za silnú krajinu, schopnú prežiť ďalšiu globálnu ekonomickú krízu a objasnil, že Moskva uskutoční reformy podľa seba.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies