Putin: V Turecku sa odohráva plazivá islamizácia, Atatürk sa musí obracať v hrobe

NETKY.SK • 17 December 2015, 11:19 • 2 min
Putin: V Turecku sa odohráva plazivá islamizácia, Atatürk sa musí obracať v hrobe

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin dnes na koncoročnej hodnotiacej tlačovej konferencii opäť označil zostrelenie ruského stíhacieho bombardéra Su-24 tureckou stíhačkou za nepriateľský akt. Upozornil na to, že Turecko sa "hneď začalo kryť Severoatlantickou alianciou".

slovakia

left justify in out

Rusko podľa neho v súvislosti s týmto incidentom najviac nahnevalo to, že ešte nie tak dávno sa Turecko obracalo na Rusko o pomoc pri riešení citlivých otázok. Putin vyhlásil, že so "súčasným tureckým vedením je takmer nemožné vyjednávať" a konštatoval, že sa snaží zapáčiť Američanom. Upozornil, že v Turecku dochádza k "plazivej islamizácii" a vyhlásil, že zakladateľ moderného tureckého štátu Mustafa Kemal Atatürk sa teraz musí obracať v hrobe.

 

Turecké lietadlá podľa šéfa Kremľa už predtým narušovali sýrsky vzdušný priestor. Pripomenul, že teraz tam Rusko rozmiestnilo systémy protivzdušnej obrany S-400 a na margo toho vyhlásil: "Nech si (tam) teraz lietajú". Prednedávnom Putin varoval, že na akúkoľvek provokáciu voči ruským jednotkám na misii v Sýrii bude Rusko reagovať veľmi rozhodne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona