Putin v Soči rokoval s Lukašenkom o sporných otázkach

NETKY.SK • 23 August 2018, 12:14 • 2 min
Putin v Soči rokoval s Lukašenkom o sporných otázkach

Minsk/Soči- V ruskom čiernomorskom letovisku Soči sa v stredu uskutočnila schôdzka prezidentov Ruska a Bieloruska. Bieloruský líder Alexandr Lukašenko pri tejto príležitosti pripustil, že vzťahy medzi oboma krajinami komplikujú viaceré sporné otázky.

slovakia

left justify in out

Pravidelné každoročné rokovanie Lukašenka s ruským prezidentom Vladimirom Putinom sa konalo necelé dva týždne po tom, ako bieloruský líder kritizoval príliš dominantné postavenie Ruska v Eurázijskej ekonomickej únii.

 

Podľa Lukašenkovho stredajšieho vyjadrenia sa v bielorusko-ruských vzťahoch vyskytlo viacero problémov, ktoré sa však už ďalej nehromadia.

 

"Určite máme o čom hovoriť... Máme problémy, ktoré riešime okamžite, alebo ktorých riešenie trvá dlhší čas. Nikto ich však bez nás nevyrieši," citovala Lukašenka bieloruská tlačová agentúra BelTA.

 

Putin označil pravidelné schôdzky s Lukašenkom za veľmi dôležité fórum na diskusiu o bilaterálnych i medzinárodných záležitostiach.

 

Po skončení rokovania Lukašenko venoval Putinovi ikonu anjela strážneho. Šéf Kremľa zase bieloruskému kolegovi daroval maľbu umelcov z Uralu.

 

Bielorusko a Ruská federácia sú dlhodobými spojencami, avšak v posledných rokoch sa ich vzájomné vzťahy zhoršili.

 

Lukašenko vyvinul úsilie o nápravu vzťahov svojej krajiny so Západom, pričom prepustil aj viacero politických väzňov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona