Putin v nemeckej TV: Ani jedna strana na Ukrajine nedodržiava dohodu z Minska

NETKY.SK • 17 November 2014, 10:33 • 2 min
Putin v nemeckej TV: Ani jedna strana na Ukrajine nedodržiava dohodu z Minska

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin sa domnieva, že mier na Ukrajine je možný, avšak zatiaľ ani jedna strana plne nedodržiava mierovú dohodu dosiahnutú v septembri v bieloruskom Minsku. Šéf Kremľa to povedal v rozhovore, ktorý v nedeľu večer odvysielala nemecká televízna stanica ARD a informovala o ňom dnes americká tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Putin uviedol, že on sám je presvedčený, že zo slepej uličky, v ktorej uviazla východná Ukrajina, je možné vyviaznuť. Konflikt, v ktorom proruskí povstalci bojujú proti vládnym vojskám Kyjeva, si od marca vyžiadal už najmenej 3500 ľudských životov.
      

Prezident ale zároveň konštatoval, že ani povstalci, ani ukrajinské jednotky sa doposiaľ úplne nestiahli z kľúčových lokalít v danej oblasti, aby tak po ich odchode bolo možné vytvoriť nárazníkovú zónu. Tá je totiž podstatnou súčasťou septembrovej mierovej dohody z Minska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies