Putin v Kremli privítal dlhoročného priateľa, bývalého šéfa americkej diplomacie Kissingera

NETKY.SK • 30 Jún 2017, 06:48 • 2 min
Putin v Kremli privítal dlhoročného priateľa, bývalého šéfa americkej diplomacie Kissingera

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin prijal dnes bývalého ministra zahraničných vecí USA Henryho Kissingera.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova. Kissinger je na návšteve Ruska, kde sa zúčastní na medzinárodnej konferencii politických expertov pomenovanej po bývalom ruskom premiérovi Jevgenijovi Primakovovi, ktorá sa začala dnes.

 

"Putin a Kissinger si už mnoho rokov zachovávajú priateľské osobné vzťahy a vždy, keď sa vyskytne príležitosť, sa stretnú. Pôjde však o krátku konverzáciu," povedal Peskov. Putin sa neskôr stretol aj so šéfom nemeckej diplomacie Sigmarom Gabrielom.

 

Kontakty medzi Moskvou a Washingtonom sú v súčasnosti narušené obvineniami amerických bezpečnostných úradov, že Rusko zasiahlo do vlaňajších prezidentských volieb v USA.

 

Kissinger, niekdajší poradca pre národnú bezpečnosť v administratíve bývalého amerického prezidenta Richarda Nixona, zriadil súkromný komunikačný kanál s Anatolijom Dobryninom, sovietskym veľvyslancom vo Washingtone. Podľa historikov to prispelo k zlepšeniu situácie počas studenej vojny, pripomenula agentúra Reuters.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona