Putin v Budapešti prevezme čestné občianstvo Debrecínskej univerzity

NETKY.SK • 24 August 2017, 14:06 • 2 min
Putin v Budapešti prevezme čestné občianstvo Debrecínskej univerzity

BUDAPEŠŤ - Ruský prezident Vladimir Putin, ktorý v pondelok pricestuje na majstrovstvá sveta v džude do Budapešti, prevezme od Debrecínskej univerzity titul čestný občan (Civis honoris causa), informoval dnes ľavicový denník Népszava.

slovakia

left justify in out

Podľa pôvodných plánov si mala hlava štátu Ruskej federácie prevziať titul priamo v Debrecíne, avšak cestu odriekol s tým, že by sa chcel sústrediť na budapeštianske majstrovstvá sveta.

Denník uviedol, že podľa aktuálnych informácií si Putin prevezme ocenenie v budove parlamentu v maďarskom hlavnom meste.

 

Debrecínska univerzita rovnakým titulom ocenila vlani v septembri aj bývalého prezidenta SR Rudolfa Schustera. Senát najväčšej univerzity v Maďarsku toto ocenenie udeľuje len v mimoriadnych prípadoch, doteraz bola jeho jediným držiteľom rodina Habsburgovcov za založenie a rozvoj Debrecínskej univerzity.

 

"Maďarská vláda i Ruská federácia poverujú Debrecínsku univerzitu významnou úlohou v projekte rozširovania atómovej elektrárne v Paksi," píše senát univerzity v zdôvodnení.

 

Putin sa otváracieho ceremoniálu majstrovstiev sveta, ktoré sa budú do 3. septembra, zúčastní ako hosť maďarského zväzu džudistov, pričom počas tejto krátkej návštevy sa stretne aj s premiérom Viktorom Orbánom.

 

Ruský prezident navštívil Maďarsko naposledy 1. februára, keď s Orbánom rokoval o vzájomných hospodárskych vzťahoch a v rámci nich aj o pripravovanom projekte rozšírenia atómovej elektrárne v Paksi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies