Putin v Budapešti: Dostavba blokov elektrárne v Paksi je veľmi výhodný obchod

NETKY.SK • 17 Február 2015, 21:18 • 2 min
Putin v Budapešti: Dostavba blokov elektrárne v Paksi je veľmi výhodný obchod

BUDAPEŠŤ - Dostavba dvoch blokov atómovej elektrárne v juhomaďarskom Paksi je pre Maďarsko veľmi výhodným obchodom. Vznikne 10.000 pracovných príležitostí a energia bude lacnejšia.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes v Budapešti ruský prezident Vladimir Putin na tlačovej konferencii po takmer dvojhodinovom rokovaní s predsedom maďarskej vlády Viktorom Orbánom.

 

Putin na otázku redaktora ruského denníka Rosijskaja Gazeta týkajúcu sa prímeria na Ukrajine zdôraznil dôležitosť skutočnosti, že Kyjev súhlasil s decentralizáciou. "Debaľcevské krviprelievanie však samozrejme nepomáha", dodal.

 

Orbán označil rokovania s Putinom za vážne, úspešné a dlhé. Zdôraznil nutnosť čo najskôr usporiadať vzťahy Európskej únie a Ruska. "Bezpečnosť tohto regiónu nie je možné vytvoriť 'proti Rusku'. Dobrým východiskom je dohoda o prímerí z Minska," povedal Orbán, podľa ktorého dobré vzťahy s Ruskom sú záujmom Európy.

 

"V rámci dlhodobej rusko-maďarskej zmluvy o dodávke zemného plynu, ktorej platnosť vyprší koncom tohto roka, existuje možnosť, aby Maďarsko využilo doposiaľ nevyčerpaný objem plynu, pričom bude za plyn platiť vždy iba pri jeho prevzatí," informoval o výsledkoch rokovania maďarský premiér.

 

Šéfovia príslušných rezortov Ruska a Maďarska podpísali dohodu o otvorení maďarského generálneho konzulátu v Kazani a ďalšie dohody týkajúce sa vzdelávania, zdravotníctva či prípravy odborníkov pre jadrovú energetiku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies