Putin už nie je čestným prezidentom Medzinárodnej džudistickej federácie

NETKY.SK • 27 Február 2022, 11:48 • 2 min
Putin už nie je čestným prezidentom Medzinárodnej džudistickej federácie

PARÍŽ – Ruský prezident Vladimir Putin už nie je čestným prezidentom Medzinárodnej džudistickej federácie (IJF). Z tejto funkcie bol suspendovaný v dôsledku ruskej invázie na Ukrajinu, oznámila v nedeľu federácia. TASR správu prevzala z agentúry AFP a britskej spravodajskej stanice BBC.

slovakia

left justify in out

„Vo svetle pokračujúcej vojny na Ukrajine Medzinárodná džudistická federácia oznamuje suspendovanie štatútu pána Putina ako čestného prezidenta a veľvyslanca Medzinárodnej džudistickej federácie,“ uviedla vo vyhlásení IJF. Putin je nositeľom čierneho opasku v džude, pripomína BBC. Rozhodnutie prichádza v čase športových „sankcií“, ktoré boli ohlásené počas uplynulých niekoľkých dní. Zrušené boli aj preteky Veľkej ceny Ruska vo Formule 1, naplánované na september v Soči. Tento týždeň tiež oznámili, že finále Ligy majstrov 2022 sa bude namiesto Petrohradu hrať v Paríži.

 

 

Možno vás zaujme: Festival Pohoda organizuje Koncert pre Ukrajinu

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona