Putin už nepodporuje sýrskeho prezidenta Asada

NETKY.SK • 20 Jún 2012, 07:22 • 2 min
Putin už nepodporuje sýrskeho prezidenta Asada

Putin už nepodporuje sýrskeho prezidenta Asada - Politika Ruský prezident Vladimir Putin dal na mexickom summite skupiny G20 jasne najavo, že nechce, aby sýrsky prezident Bašár Asad zostal pri moci. V utorok to vyhlásil britský premiér David Cameron.

slovakia

left justify in out

img

Ruský prezident Vladimir Putin dal na mexickom summite skupiny G20 jasne najavo, že nechce, aby sýrsky prezident Bašár Asad zostal pri moci. V utorok to vyhlásil britský premiér David Cameron.
      Rusko je doteraz najväčším podporovateľom Asada a jeho vojenského zásahu proti povstalcom a demonštrantom, vrátane dodávok zbraní sýrskej vláde.
      Cameron však povedal, že Putin zmenil názor na sýrskeho lídra. "Ešte pretrvávajú rozdielne názory na následnosť krokov a spôsob zmeny (sýrskeho režimu), ale treba privítať, že prezident Putin otvorene povedal, že nechce, aby Asad zostal v Sýrii pri moci," povedal Cameron novinárom.
      "Teraz potrebujeme dohodu o prechodnom vedení, ktoré môže Sýriu priviesť k demokratickej budúcnosti, ktorá chráni práva všetkých jej komunít," dodal.
      Camerom uviedol, že o záležitosti na summite G20 hovoril s americkým prezidentom Barackom Obamom, Putinom, nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou, francúzskym prezidentom Francoisom Hollandeom a tureckým premiérom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona