Putin priznal, že Trumpovi navrhol kúpu hypersonických zbraní z Ruska

NETKY.SK • 6 September 2019, 10:27 • 2 min
Putin priznal, že Trumpovi navrhol kúpu hypersonických zbraní z Ruska

Ruský prezident, ktorý sa nachádza v Primorye na Východnom ekonomickom fóre, učinil nečakané vyhlásenie. Týkalo sa najnovších zbraní, ktoré má iba Rusko.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia Putina počas návštevy japonskej Osaky v priebehu rozhovoru s Donaldom Trumpom, navrhol prezidentovi Spojených štátov, aby kúpil nadzvukové zbrane z Ruska.

 

„Povedal som Donaldovi: ak chceš, túto zbraň vám môžeme predáť a týmto spôsobom bude všetko vyvážené. On však reagoval, že sami budú podobné zbrane čoskoro vyrábať. Ale načo míňať peniaze, keď my sme už minuli a už sme ich vyrobili a môžeme z nich niečo získať, nie na úkor našej bezpečnosti, ale s cieľom vytvoriť rovnovážnu situáciu.“ Toto vyhlásenie Vladimira Putina vyvolalo úsmevy na tvárach prítomných.

 

Ruský prezident dodal, že Rusko je v súčasnosti jedinou krajinou na svete, ktorá má nadzvukové zbrane. Konkrétne, v pilotnej bojovej službe sú nadzvukové komplexy Kinzhal – integrácia s útočným stíhačom MiG-31. Do sériovej výroby bol uvedený aj hypersonický raketový systém Avangard. Pritom stále prebieha vývoj Zirkonu.

 

Aké nadzvukové zbrane z ruského zoznamu konkrétne ponúkol Vladimir Putin Trampovi, nešpecifikovali.     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies