Putin uvádza veci na pravú mieru! Rusko chráni sýrsku štátnosť, nie Asadov režim

NETKY.SK • 3 Jún 2017, 08:15 • 2 min
Putin uvádza veci na pravú mieru! Rusko chráni sýrsku štátnosť, nie Asadov režim

Petrohrad - Rusko nebráni až tak veľmi sýrskeho prezidenta Bašára Asada ako sýrsku štátnosť, uviedol v piatok ruský prezident Vladimir Putin počas panelovej diskusie na medzinárodnom ekonomickom fóre v Petrohrade.

slovakia

left justify in out

"Nechceme, aby sa tamojšia situácia dostala do štádia, aké poznáme z Líbye, Somálska alebo Afganistanu, kde bude nutná prítomnosť medzinárodného spoločenstva po dlhé roky a kde sa veci nemenia k lepšiemu," prízvukoval.

 

Rusko si praje zachovanie sýrskej štátnosti ako základný predpoklad pre politické riešenie lokálnych problémov v budúcnosti, uviedol ruský prezident. Šéf Kremľa vyzval tiež na konkrétne spoločné činy v boji proti terorizmu.

Putin poukázal aj na to, že obvinenia voči Asadovi, že použil chemické zbrane proti civilistom, sú nepodložené.

 

Fatálny chemický útok, ktorý sa stal v apríli v Sýrii, bol provokáciou voči Asadovi, domnieva sa ruský prezident.

"Spravili to tí, ktorí z tohto činu chceli obviniť Asada," zdôraznil. Dodal, že ruské tajné služby disponovali údajmi o tom, že podobný scenár bol plánovaný aj v iných častiach Sýrie vrátane okolia hlavného mesta Damask.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona