Putin: USA nechcú spojencov, ale vazalov

NETKY.SK • 16 December 2011, 11:06 • 2 min
Putin: USA nechcú spojencov, ale vazalov

Putin USA nechcú spojencov, ale vazalov - Politika Ruský premiér Vladimir Putin dnes vyhlásil, že Spojené štáty chcú ovládať iné krajiny, no svet už nechce prijímať príkazy od Washingtonu. Niekedy sa mi zdá, že Amerika nepotrebuje spojencov, ale vazalov,

slovakia

left justify in out

img

Ruský premiér Vladimir Putin dnes vyhlásil, že Spojené štáty chcú ovládať iné krajiny, no svet už nechce prijímať príkazy od Washingtonu.
"Niekedy sa mi zdá, že Amerika nepotrebuje spojencov, ale vazalov," povedal Putin v každoročnom televíznom programe, v ktorom odpovedá na otázky voličov. Rusko by podľa jeho slov bolo rado spojencom USA, avšak "ľudia majú dosť diktátov jednej krajiny".
Putin v programe trvajúcom niekoľko hodín predtým kritizoval, že "farebné revolúcie", ako bola oranžová revolúcia v roku 2004 na Ukrajine, boli pripravené v zahraničí s cieľom destabilizovať spoločnosti v bývalých sovietskych republikách.
"Niektorí naši opoziční politici boli svojho času na Ukrajine, kde pracovali oficiálne ako poradcovia vtedajšieho prezidenta Viktora Juščenka," uviedol Putin s tým, že takéto praktiky sú teraz prenášané na Rusko. Ruskú opozíciu zároveň obvinil, že zaplatila mladým ľudom za účasť na protivládnych protestoch, ku ktorým došlo po nedávnych parlamentných voľbách, a že sa snaží oslabiť krajinu na pokyn Západu.
"Stále sa obávajú nášho jadrového potenciálu. Vedieme tiež nezávislú zahraničnú politiku, čo je, samozrejme, pre niektorých prekážkou," vyhlásil Putin. Ruských voličov vyzval, aby v prezidentských voľbách v marci hlasovali za neho, keďže pod jeho vedením sa Rusko stalo silnejším, bohatším a stabilnejším.
Západ okrem toho obvinil zo spoluúčasti na "vražde" bývalého líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího. "Celý svet videl, ako ho zavraždili, všetko bolo plné krvi. To je demokracia?" uviedol Putin s tvrdením, že na Kaddáfího konvoj zaútočili zahraničné bezpilotné lietadlá vrátane amerických. Špeciálne jednotky, ktoré oficiálne nesmeli byť v oblasti, následne o tom informovali "takzvanú opozíciu a vojakov". "Zavraždili ho bez súdneho procesu," dodal.

Zdroj: TASR/Reutes, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies