Putin udelil Lukašenkovi Rad Alexandra Nevského

NETKY.SK • 3 Marec 2015, 19:07 • 2 min
Putin udelil Lukašenkovi Rad Alexandra Nevského

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin udelil dnes svojmu bieloruskému náprotivku Alexandrovi Lukašenkovi Rad Alexandra Nevského. Slávnosť sa uskutočnila v rámci zasadnutia Najvyššej rady Zväzového štátu Ruska a Bieloruska (SGRB) v moskovskom Kremli, oznámila agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Putin podpísal dekrét o udelení tohto vysokého vyznamenania vlani v auguste pri príležitosti Lukašenkových 60. narodenín. Píše sa v ňom, že bieloruský prezident rad dostáva za "osobný prínos k rozvoju tradične priateľských vzťahov medzi Ruskom a Bieloruskom a prehĺbeniu bilaterálnej spolupráce v politickej, obrannej, hospodárskej a sociálnej sfére".
     

"Bez vášho aktívneho a otvoreného postoja k zblíženiu našich krajín by neexistoval nielen SGRB, ale ani spoločný ekonomický priestor či naša Eurázijská ekonomická únia (EEU), ktorej členom je okrem Ruska a Bieloruska aj Kazachstan, pričom dva ďalšie štáty sú v procese pristúpenia," uviedol Putin.
     

Rad Alexandra Nevského existoval už v cárskom Rusku (1725-1917), kedy bol známy ako Rad svätého Alexandra Nevského, a v Sovietskom zväze (od roku 1942). Štatút a špecifikácia tohto vyznamenania opätovne schválili v roku 2010. Vyznamenanie sa udeľuje domácim i zahraničným osobnostiam.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies