Putin ubezpečil, že Rusko zruší reštrikcie v leteckej doprave s Egyptom

NETKY.SK • 17 December 2015, 13:54 • 2 min
Putin ubezpečil, že Rusko zruší reštrikcie v leteckej doprave s Egyptom

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin dnes na výročnej tlačovej konferencii v Moskve vysvetlil, že zrušenie letov do Egypta nebolo politickým rozhodnutím, ale šlo o otázku bezpečnosti.

slovakia

left justify in out

Ubezpečil, že k prerušeniu leteckého spojenia s Egyptom sa neprikročilo preto, že by Rusko nedôverovalo egyptskej vláde. Putin, naopak, ocenil egyptského prezidenta Abdala Fattáha Sísího za jeho osobnú statočnosť v boji s terorizmom.

 

Uviedol, že Rusko musí mať svojich zástupcov prítomných pri všetkých etapách leteckej prepravy ruských občanov z Egypta.

 

Ubezpečil, že Rusko odvolá všetky reštriktívne opatrenia týkajúce sa turistického ruchu v Egypte hneď po tom, ako začnú platiť spoľahlivé protiteroristické opatrenia.

 

Rusko prerušilo letecké spojenie s Egyptom po havárii ruského lietadla Airbus A321 spoločnosti Metrojet s 224 osobami na palube, ktoré smerovalo z egyptského letoviska Šarm aš-Šajch do Petrohradu. Všetci pasažieri i členovia posádky zahynuli. Takmer všetky obete tragédie boli občanmi Ruskej federácie.

 

Moskva vo veci viedla vlastné vyšetrovanie a 17. novembra oznámila, že haváriu lietadla spôsobil výbuch bomby nastraženej teroristami. Egyptská technická vyšetrovacia komisia začiatkom tohto týždňa informovala, že doposiaľ nenašla nič, čo by svedčilo o nezákonnom zásahu do lietadla alebo teroristickom čine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies