Putin telefonoval s Munom, ocenil výsledky medzikórejského summitu

NETKY.SK • 29 Apríl 2018, 14:59 • 2 min
Putin telefonoval s Munom, ocenil výsledky medzikórejského summitu

MOSKVA - Juhokórejský prezident Mun Če-in telefonicky informoval ruského prezidenta Vladimira Putina o výsledkoch medzikórejského summitu.

slovakia

left justify in out

Putin ocenil závery piatkového stretnutia lídrov oboch Kóreí a uviedol, že bude prispievať k upevňovaniu spolupráce na Kórejskom polostrove.

 

"Moskva má záujem ďalej prispievať k vývoju praktickej spolupráce medzi Kórejskou ľudovodemokratickou republikou a Južnou Kóreou, predovšetkým prostredníctvom trilaterálnych enegretických a infraštruktúrnych projektov," uvádza sa v nedeľnom vyhlásení Kremľa, o ktorom informovala agentúra TASS.

 

Partneri počas telefonického rozhovoru iniciovaného zo strany Južnej Kórey venovali osobitnú pozornosť zabezpečeniu denuklearizácie Kórejského polostrova, ktorá je zakotvená v tzv. Pchanmundžomskej deklarácii, spresnil ďalej Kremeľ.

 

Lídri Severnej a Južnej Kórey po piatkovom summite v pohraničnej dedine Pchanmundžom ohlásili kroky smerujúce k oficiálnemu ukončeniu kórejskej vojny a zbaveniu Kórejského polostrova jadrových zbraní. Severokórejský vodca Kim Čong-un podľa juhokórejského prezidenta prisľúbil, že jeho krajina v máji uzavrie svoj jadrový testovací areál a pozve expertov a novinárov z Južnej Kórey a USA, aby tento proces sledovali. Severná Kórea taktiež oznámila, že zosúladí svoje časové pásmo s Južnou Kóreou.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona