Putin: Svet si môže po uzavretí jadrovej dohody s Iránom vydýchnuť

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 14:28 • 2 min
Putin: Svet si môže po uzavretí jadrovej dohody s Iránom vydýchnuť

MOSKVA - Šesť svetových mocností, ktoré dnes uzavreli jadrovú dohodu s Iránom, učinili pevné rozhodnutie v záujme stability a spolupráce, uviedol dnes ruský prezident Vladimir Putin.

slovakia

left justify in out

"Svet si teraz môže vydýchnuť. Napriek pokusom odôvodniť scenár založený na sile sa vyjednávačom podarilo spraviť pevné rozhodnutie v prospech stability a spolupráce," uviedol Putin vo vyhlásení publikovanom na webovej stránke Kremľa. Citovala ho agentúra Reuters.

 

Komplexná jadrová dohoda pomôže rusko-iránskej spolupráci v oblasti civilných jadrových aktivít a prispeje taktiež k boju proti terorizmu na Blízkom východe, dodal Putin. Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v tejto súvislosti poznamenal, že dodávky zbraní do Iránu budú možné iba vtedy, ak to schváli Bezpečnostná rada OSN, a to ešte aj pred vypršaním embarga na dovoz zbraní.

 

Rusko sa spoliehalo na prísľub Washingtonu z roku 2009, že pokiaľ nebude uzavretá jadrová dohoda s Iránom, USA nerozmiestnia v Európe raketový obranný systém, podotkol zároveň šéf ruskej diplomacie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona