Putin súhlasí s tým, že jedinými spojencami Ruska sú jeho armáda a námorníctvo

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 17:51 • 2 min
Putin súhlasí s tým, že jedinými spojencami Ruska sú jeho armáda a námorníctvo

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin do značnej miery súhlasí s tvrdením ruského cára Alexandra III. o tom, že jedinými spojencami Ruska sú jeho armáda a námorné sily. Napísala to agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"V liste adresovanom svojmu synovi (Alexander III.) varoval, že každý má strach z rozľahlosti Ruska. Mimochodom, má to isté opodstatnenie," uviedol Putin v televízii počas dnešného programu otázok a odpovedí.
     

Podľa kremeľského šéfa je dnes vo svete mnoho štátov a lídrov, ktorí podporujú Moskvu v jej boji proti medzinárodnému terorizmu, organizovanému zločinu, xenofóbii a iným problémom.
     

"Máme veľmi dobré vzťahy v rámci rozličných asociácií, napríklad BRICS (hospodárskeho zoskupenia Brazílie, Ruska, Indie, Číny a Južnej Afriky). Je tu i Šanghajská organizácia spolupráce. Nejde o vojenské organizácie, ale sú to naši spojenci, s ktorými úzko spolupracujeme a prehlbujeme vzájomné vzťahy," podotkol Putin.
     

Ako vojensko-politickú alianciu zmienil Organizáciu Zmluvy o kolektívnej bezpečnosti, s ktorej členskými štátmi udržiava Rusko veľmi úzke väzby.
     

"Vychádzam z premisy, že neplánujeme viesť nijakú vojnu. Budeme však dôkladne posilňovať našu obranyschopnosť, aby sme si boli istí, že nikto nebude chcieť viesť vojnu s Ruskom," dodal Putin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona