Putin strávil víkend túrami na Sibíri, tričko si tento raz nevyzliekol

NETKY.SK • 27 August 2018, 22:59 • 2 min
Putin strávil víkend túrami na Sibíri, tričko si tento raz nevyzliekol

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin strávil uplynulý víkend dobrodružnou dovolenkou na Sibíri, kam si chodí oddýchnuť takmer každé leto. V pondelok to oznámil Kremeľ, ktorý pri tejto príležitosti zverejnil i niekoľko fotografií.

slovakia

left justify in out

Putin na nich tento raz nepózuje na koni či pri love rýb bez trička, ako to robil po minulé roky. Namiesto toho chodí 65-ročný prezident v decentnom khaki oblečení a klobúku s ďalekohľadom i trekingovými palicami na túry po horách, plaví sa po rieke Jenisej a obdivuje krásy prírody Tuvianskej republiky na juhu Sibíri.

 

Týmto aktivitám sa oddáva v spoločnosti ruského ministra obrany Sergeja Šojgua a riaditeľa ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) Alexandra Bortnikova, informoval hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

 

Na jednej z fotografií sa Putin so Šojguom pozerajú na mladé ihličnany, pripravené na zasadenie. Iné snímky zachytávajú Putina na vrchole hory, pri plavbe na člne či v rozhovore s riaditeľom miestnej prírodnej rezervácie, priblížila agentúra Reuters.

 

Putin si víkendový oddych v horách doprial ako malú prestávku na ceste do sibírskeho mesta Kemerovo, strediska ťažby uhlia, kde sa už v pondelok stretol s miestnymi činiteľmi i zástupcami vedenia miestnych energetických spoločností.

 

"Prezident, na ceste do Kemerova, sa rozhodol odletieť skôr a stráviť sobotu a nedeľu v Tuviansku, na rieke Jenisej. Kráčal po horách a obdivoval nádherné výhľady," povedal Peskov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies