Putin: Spojené štáty bezohľadne oklamali Rusko pri prevrate na Ukrajine

NETKY.SK • 7 Marec 2018, 18:09 • 2 min
Putin: Spojené štáty bezohľadne oklamali Rusko pri prevrate na Ukrajine

MOSKVA - Spojené štáty "hrubo a drzo" oklamali Rusko pred prevratom na Ukrajine, vyhlásil Vladimír Putin. Informuje RIA.ru.

slovakia

left justify in out

"Na nás sa obrátili americkí partneri a poprosili nás, aby sme urobili všetko, teraz hovorím o takmer doslovnej žiadosti: aby Janukovyč nepoužil armádu pre rozpŕchanie protestujúcich, aby opozícia oslobodila námestia a cesty, administratívne budovy a pristúpila k vykonávaniu dohôd o normalizácii situácie," povedal Putin vo filme "Svetový poriadok 2018", založený na základe niekoľkých rozhovorov s novinárom Vladimirom Solovyovom.

 

Podľa slov ruského prezidenta, Rusko súhlasilo a o deň neskôr na Ukrajine došlo k štátnemu prevratu. Prezident zdôraznil, že v skutočnosti Amerika vlastnými rukami urobila túto revolúciu, a preto je teraz nútená podporovať dnešnú vládu v Kyjeve "sami sa zahnali do rohu," prizvukoval.

 

Ako uviedol Putin, tento prípad bol prvým závažným podvodom zo strany amerických partnerov. Pritom prezident poznamenal, že nie je sklamaný prezidentom USA Donaldom Trumpom, s ktorým je možné rokovať a hľadať kompromisy.

 

"Nie som vôbec sklamaný v partnerstve medzi USA a Ruskom, ale stále viac sklamania je v samotnom systéme, pretože systém demonštruje úplnú neefektívnosť a sám seba zožiera," zdôraznil Putin. "No pritom americký systém je nepredvídateľný, čo komplikuje interakcie s ním," dodal Putin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies