Putin so svojim prejavom na fóre prizval investorov zosilniť rast ekonomiky

NETKY.SK • 26 Október 2017, 06:00 • 2 min
Putin so svojim prejavom na fóre prizval investorov zosilniť rast ekonomiky

MOSKVA - Do Ruska na prišlo na fórum viac ako 2000 hostí zo 60 krajín - investori, riaditelia najväčších firiem Ruska a celého sveta.

slovakia

left justify in out

"Fórum sa stabilne usadilo v svetovom biznis-kalendári, čo ukazuje veľký záujem, ktorý vyvoláva dnešné Rusko, jeho potenciál a obojstranná snaha ku dialógu a spolupráci," povedal v svojom prejave prezident Putin.

 

"Rast priemyselnej výroby dosiahol 1,8% rastu v automobilovom a farmaceutickom priemysle. Ruská ekonomika dosahuje nové štandardy, ktoré ešte rok dozadu nemala," podčiarkla hlava štátu.

 

Taktiež prezident skonštatoval prítok zahraničných investícii, aj rast zlatej rezervy na 13% - od začiatku roku dosiahli 427-miliardy. Hlava štátu pomenoval aj strategické úlohy. Ako prvé, pridať ekonomike dodatočnú dynamiku a zvýšiť efektivitu.

 

Veľkú pozornosť prezident venoval zvýšeniu kvality študijného a profesionálneho umenia. Putin pochválil aj ruský tím, ktorý dosiahol prvé miesto na šampionáte World Skills v Abu Dabi. "Rastie objem exportu ruských automobilov a ich súčiastok do EÚ na 15%, pritom je Európa komplikovaná a presýtená automobilkami na trhu."

 

Potravinový export vyrástol na 4,9% čím prevyšuje aj export zbraní. Treba ísť dopredu, nájsť balans medzi stabilitou a aktívnou podporou nových faktorov rastu ekonomiky - investovať do ľudského kapitálu . Ruská Federácia je otvorená pre spoluprácu," podotkol prezident Vladimir Putin na konci svojho prejavu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies