Putin sľúbil zatvoriť ústa falšovateľom histórie pomocou dokumentov

NETKY.SK • 21 Január 2020, 10:32 • 2 min
Putin sľúbil zatvoriť ústa falšovateľom histórie pomocou dokumentov

PETROHRAD – Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin na stretnutí s veteránmi v Múzeu obrany a obliehania Leningradu oznámil otvorenie centra archívnych dokumentov venovaných druhej svetovej vojne.

slovakia

left justify in out

Vladimir Putin položil kvety pri hromadnom hrobe, kde je pochovaný aj jeho brat, ktorý zomrel počas blokády. Prezident tiež hovoril o histórii krajiny a pokusoch niektorých ju zmeniť a sľúbil, že vytvorí centrum pre archívne dokumenty a odhalí celú pravdu o vojne.

 

"Určite vytvoríme centrum pre archívne dokumenty, filmové a fotografické materiály a zavrieme ústa tým, ktorí sa snažia potlačiť úlohu našich hrdinov, ktorí zomreli pri obrane vlasti a celého sveta pred fašizmom. Tieto špinavé ústa zavrieme navždy dokumentmi, aby sa už nikto neopovážil šíriť klamstva,“ povedal hlava ruského štátu.

 

Ruský prezident poznamenal, že mnoho zahraničných osôb sa snaží skresliť historické fakty, aby dosiahli svoje politické ciele. Rusko bude čeliť tomuto skutočnými dokumentárnymi faktami a informáciami, ktoré sa uložia do nového archívu.

 

Putin tiež uviedol Izrael ako príklad úcty k histórii. Podľa jeho slov, židovský štát nedovoľuje svetu zabudnúť na tragédiu holokaustu. A Rusko musí tiež konať tak, aby nikto nemohol potlačiť čin sovietskeho ľudu.

 

Pripomeňme, že ministerstvo obrany Ruskej federácie odtajnilo archívne dokumenty druhej svetovej vojny, kde je zaznamenaná účasť európskych krajín oslobodených sovietskou armádou, na strane fašistického Nemecka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies