Putin sľúbil nezabudnuteľné MS 2018

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 11:34 • 2 min
Putin sľúbil nezabudnuteľné MS 2018

RIO DE JANEIRO - Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin pred nedeľňajším finálovým duelom na futbalových XX. majstrovstvách sveta medzi Argentínou a Nemeckom (0:1 po predĺžení) prevzal od brazílskej hlavy štátu Dilmy Rousseffovej symbolické právo na organizáciu svetového šampionátu v roku 2018.

slovakia

left justify in out

Na slávnostnom ceremoniáli v Riu de Janeiro nechýbal ani šéf Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter. Všetci si potom spoločne pozreli na slávnej Maracane dramatické finále, v ktorom Nemci získali svoj štvrtý titul majstrov sveta. "Rusko ďakuje FIFA za česť organizovať svetový šampionát v roku 2018. Urobíme všetko pre to, aby sme ho pripravili na najvyššej možnej úrovni. Úspešne sme zvládli zimné olympijské hry v Soči a skúsenosti zužitkujeme na prípravu nezabudnuteľných majstrovstiev sveta," cituje portál Championat.com Putina.

 

O tom, že XXI. MS vo futbale sa v roku 2018 od 8. júna do 8. júla uskutočnia v Rusku, rozhodli členovia výkonného výboru FIFA v decembri 2010 vo švajčiarskom Zürichu. Rusi dostali prednosť pred ďalšími záujemcami - Anglickom či spoločnými kandidatúrami Belgicka s Holandskom a Španielska s Portugalskom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies