Putin si predvolal izraelského veľvyslanca na koberec, požaduje vysvetlenie incidentu

NETKY.SK • 20 Marec 2017, 10:56 • 2 min
Putin si predvolal izraelského veľvyslanca na koberec, požaduje vysvetlenie incidentu

MOSKVA - Rusko si dnes predvolalo izraelského veľvyslanca v Moskve Garyho Korena, aby vysvetlil, prečo došlo k incidentu, pri ktorom jednotka sýrskej protivzdušnej obrana spustila paľbu na izraelské vojenské lietadlá.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP. Námestník ruského ministra zahraničných vecí Michail Bogdanov uviedol, že Rusko "vyjadrilo znepokojenie" nad incidentom, pri ktorom sýrske vládne sily vypálili minulý týždeň protilietadlové rakety na izraelské stíhačky.

 

Tie plnili bojové úlohy s cieľom zničiť konvoj s nákladom zbraní určeným pre Iránom podporované libanonské militantné hnutie Hizballáh. Rusko je hlavným spojencom režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada, ktorému poskytuje významnú vojenskú a politickú podporu.

 

Aj vďaka nej sa Asadovi podarilo zvrátiť priebeh sýrskeho konfliktu, ktorý si podľa OSN za šesť rokov svojho trvania vyžiadal viac ako 300.000 obetí na životoch. Po boku Asadových vládnych síl bojujú aj členovia šiitského hnutia Hizballáh.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona