Putin si nenechá ujsť finále na Maracane

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 11:07 • 2 min
Putin si nenechá ujsť finále na Maracane

RIO DE JANEIRO - Ruský prezident Vladimir Putin počíta s účasťou na finálovom zápase XX. futbalových majstrovstiev sveta v Brazílii.

slovakia

left justify in out

Plánuje stretnutie s prezidentkou usporiadateľskej krajiny Dilmou Rousseffovou a do programu zaradil neoficiálny ceremoniál preberania organizátorskej štafety futbalového šampionátu. Rusko bude hostiť podujatie v roku 2018. Zároveň z titulu usporiadateľa ZOH 2014 v Soči odovzdá symbolickú olympijskú vlajku starostovi Ria de Janeiro Eduardovi Paesovi. V meste sa budú konať olympijské a paralympijské hry 2016.

 

Ceremoniál by sa mal odohrať buď vo VIP priestoroch štadióna Maracana, ktoré bude 12. júla dejiskom finále MS, alebo v Ruskom dome, ktorý zriadili v Riu de Janeiro v rámci propagácie MS 2018 a ruskej kultúry. 

 

Putinova návšteva je zároveň časovo zladená s termínom konania summitu krajín BRICS, do ktorého patria Brazília, Rusko, India, Čína a Juhoafrická republika. Summit bude v polovici júla v brazílskej Fortaleze. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies