Putin schválil zrušenie dvoch federálnych agentúr vo sfére obrany

NETKY.SK • 8 September 2014, 12:38 • 2 min
Putin schválil zrušenie dvoch federálnych agentúr vo sfére obrany

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin dnes schválil zmeny vo vládnych štruktúrach, ktoré by mali viesť k posilneniu právomocí ministerstva obrany. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na ruské tlačové agentúry.

slovakia

left justify in out

Po dnešnom rokovaní s premiérom Dmitrijom Medvedevom Putin dal súhlas na rozpustenie Federálnej služby pre obranné zákazky (Rosoboronzakaz), ako aj Federálnej agentúry pre dodávky armádnej výzbroje, známej ako Rosoboronpostavki.
      

Ich funkcie budú plniť ministerstvo obrany, ministerstvo priemyslu a obchodu, Federálny protimonopolný úrad a Najvyšší kontrolný úrad. Putin dnes odobril aj Medvedevov návrh na likvidáciu ministerstva regionálneho rozvoja a jeho kompetencie nariadil rozdeliť medzi viacero príbuzných rezortov. Ruské agentúry citovali Medvedevovo vyhlásenie, že v poslednom období vznikli ministerstvá pre záležitosti Krymu, pre rozvoj Ďalekého východu i rovnaký rezort pre oblasť Severného Kaukazu. Podľa Medvedeva tak Rusko do značnej miery prešlo k územnej samospráve a časť kompetencií ministerstva regionálneho rozvoja prešla na nové štruktúry. Po zrušení rezortu zvyšné právomoci prevezme ministerstvo stavebníctva, ministerstvo ekonomického rozvoja a rezort kultúry, ako aj výkonné orgány na regionálnej a miestnej úrovni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies