Putin schválil zloženie novej ruskej vlády

NETKY.SK • 18 Máj 2018, 14:22 • 2 min
Putin schválil zloženie novej ruskej vlády

SOČI - Kľúčové posty v novej ruskej vláde zostávajú bez zmien, informovala v piatok agentúra AP s tým, že ruský prezident Vladimir Putin akceptoval návrhy na obsadenie ministerských postov, ktoré mu predložil premiér Dmitrij Medvedev.

slovakia

left justify in out

Ministrom zahraničných vecí zostáva Sergej Lavrov. Funkciu ministra obrany bude aj naďalej zastávať Sergej Šojgu, podobne ako aj minister financií Anton Siluanov, ktorý bude zastávať aj post prvého podpredsedu vlády. Ministrom vnútra bude naďalej Vladimir Kolokoľcev.

 

Nemení sa ani personálne obsadenie ďalších postov v ekonomickom tíme vlády: ministrom ekonomického rozvoja je Maxim Oreškin a rezort priemyslu a obchodu bude viesť Denis Manturov.

 

Členmi novej vláda však už nebudú ani Igor Šuvalov, ani Arkadij Dvorkovič, ktorí pôsobili vo funkciách prvého vicepremiéra a vicepremiéra.

Agentúra Interfax uviedla, že Putin prijal všetky Medvedevove návrhy na zloženie nového kabinetu. Putin uviedol, že menovacie dekréty ministrov podpíše ešte v piatok. Dodal, že všetci nominovaní sú "dobre známi, majú dobré pracovné skúsenosti a osvedčili sa" vo svojom doterajšom pôsobení.

 

Putin po utorkovom stretnutí s Medvedevom podpísal výnos o novej štruktúre federálnych výkonných orgánov. V novej vláde tak bude desať vicepremiérov a 22 ministerstiev.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies