Putin: Sankcie porušujú zásady WTO

NETKY.SK • 18 September 2014, 15:46 • 2 min
Putin: Sankcie porušujú zásady WTO

MOSKVA - Sankcie, ktoré na Rusko uvalil Západ, porušujú zásady Svetovej obchodnej organizácie (WTO). Vyhlásil to vo štvrtok prezident Vladimir Putin.

slovakia

left justify in out

Zároveň uviedol, že Rusko nemá v úmysle potrestať Západ za tieto sankcie. Namiesto toho vyzval Rusko na posilnenie domácej ekonomiky a zvýšenie konkurencieschopnosti. "Pri prijímaní odvetných opatrení musíme v prvom rade myslieť na naše vlastné záujmy s ohľadom na rozvoj a ochranu našich výrobcov a trhov pred neférovou konkurenciou," povedal Putin. "Naším hlavným cieľom je využiť jednu z hlavných konkurenčných výhod Ruska - veľký domáci trh a zaplniť ho vysokokvalitným tovarom vyrobeným našimi národnými firmami."

 

Rusko vstúpilo do WTO v roku 2012 po osemnástich rokoch rokovaní o podmienkach vstupu. Štáty, ktoré presadzujú obchodné sankcie, ich nemusia v rámci WTO odôvodniť, pokiaľ nie sú napadnuté v obchodnom spore.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona