Putin sa zastal Číny, nie je podľa neho dobré ju kritizovať

NETKY.SK • 16 Apríl 2020, 20:50 • 2 min
Putin sa zastal Číny, nie je podľa neho dobré ju kritizovať

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok naliehal na medzinárodné spoločenstvo, aby sa vystríhalo kritiky Číny za to, že neskoro informovala svet o nebezpečenstve koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Putin ocenil snahu

"Pokusy obviňovať Čínu z toho, že neinformovala svetové spoločenstvo o objavení sa nebezpečnej infekcie, sú kontraproduktívne," povedal vo štvrtok Putin v telefonickom hovore s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom.

 

Ako povedal novinárom Putinov hovorca Dmitrij Peskov, Putin Siovi tiež oznámil, že "vysoko hodnotí kontinuálnu a efektívnu snahu čínskych partnerov" pri potieraní koronavírusu.

 

 

Vedú sa disciplinárne konania
Čínska komunistická strana v prvých dňoch po objavení sa nákazy v čínskom regióne Wu-chan zamlčiavala a bagatelizovala jej nebezpečenstvo, napriek tomu, že si ho podľa najnovších informácií bola veľmi dobre vedomá.

 

Ľudia, ktorí na túto hrozbu upozorňovali, boli perzekvovaní, a stranícke "disciplinárne konania" sa vedú aj proti tým, ktorí vtedajšie prešľapy čínskeho vedenia pripomínajú ešte aj v týchto dňoch.

Rovnako je Peking alergický na akékoľvek zmienky o svojich zlyhaniach, ktoré prichádzajú zo zahraničia. Pomerne ostrý je v tomto smere voči Pekingu napríklad americký prezident Donald Trump.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona