Putin sa z Kuby presunie do Argentíny a Brazílie

NETKY.SK • 12 Júl 2014, 09:26 • 2 min
Putin sa z Kuby presunie do Argentíny a Brazílie

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin sa po piatkovej návšteve Kuby v rámci svojho šesťdňového latinskoamerického turné presunie v sobotu do Argentíny, kde bude ruský líder rokovať s prezidentkou Cristinou Kirchnerovou.

slovakia

left justify in out

Okrem obchodu bude témou aj spolupráca v oblasti energetiky. Z Buenos Aires sa už Putin v nedeľu presunie do Brazílie, kde pobudne do 16. júla. Okrem iného sa zúčastní aj na nedeľňajšom záverečnom ceremoniáli futbalových majstrovstiev sveta. Od organizátorov totiž preberie pomyselnú štafetu šampionátov, keďže o štyri roky sa MS vo futbale budú konať práve v Rusku. Vrcholom Putinovho turné bude jeho účasť na trojdňovom summite združenia BRICS konajúceho sa od utorka v brazílskom meste Fortaleza.

 

V poradí šiesty summit skupiny BRICS zahŕňajúcej Brazíliu, Rusko, Indiu, Čínu a Južnú Afriku sa bude okrem iného zaoberať založením rozvojovej banky ako alternatívy k Svetovej banke a MMF. Vytvorenie banky na podporu projektov budovania a rozvíjania infraštruktúry schválili na minuloročnom summite v juhoafrickom Durbane. Súčasťou schôdzky vo Fortaleze bude aj debata o prípadnom prijatí viac ako 40-miliónovej Argentíny, ktorú na summit pozvali Rusi. BRICS v súčasnosti zahŕňa takmer tri miliardy ľudí, teda viac ako 40 percent obyvateľstva celého sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona