VIDEO Putin sa v Soči pohral s malým leopardom: Ten v zúrivosti pohrýzol novinára do kolena!

NETKY.SK • 5 Február 2014, 06:55 • 2 min
VIDEO Putin sa v Soči pohral s malým leopardom: Ten v zúrivosti pohrýzol novinára do kolena!

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin navštívil dnes v Soči rehabilitačné stredisko pre leopardov perzských. Predstaviteľov Medzinárodného olympijského výboru tam osobne odviezol na aute značky Lada Niva.

slovakia

left justify in out

Šéf Kremľa vstúpil do leopardej klietky a vzal si do náruče šesťmesačné mláďa s menom Hrom. Ocenil sexuálnu zdatnosť leopardov, keď sa dozvedel, že sa v istom období môžu páriť až 274-krát za týždeň.
     
"Vezmite si príklad," povedal Putin jednému z prítomných novinárov, napísal denník Moskovskij Komsomolec. Leopardík Hrom, rozrušený davom sprevádzajúcim Putina, napokon stratil nervy a zaútočil na novinárov, uviedla agentúra RIA Novosti. Jedného poškriabal, druhého pohrýzol do kolena. Mláďa musel napokon upokojovať samotný Putin, známy milovník zvierat.
     
Leopardie rehabilitačné centrum v Soči navštívil Putin už niekoľkokrát od jeho otvorenia v roku 2009. V súčasnosti sa v ňom starajú o šiestich dospelých leopardov perzských a štyri mláďatá. Cieľom je vypustiť šelmy do kaukazských hôr, kde ich populácia vyhynula.
     
Leopard perzský je ohrozeným druhom. Vo voľnej prírode žije podľa odhadov najviac 1200 kusov, najmä v Iráne, Afganistane a Turkménsku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona