Putin sa v Austrálii nestretne s premiérom Abbottom

NETKY.SK • 15 Október 2014, 16:03 • 2 min
Putin sa v Austrálii nestretne s premiérom Abbottom

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin sa napokon na nachádzajúcom summite G20 v austrálskom Brisbane pravdepodobne nestretne s tamojším premiérom Tonym Abbottom.

slovakia

left justify in out

V stredu to naznačil hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, ktorý schôdzku medzi oboma štátnikmi označil za "nepravdepodobnú". "Je nepravdepodobné, že pán Putin sa bude usilovať o rozhovory s pánom Abbottom. Kancelária pána Putina počká na diplomatickejšiu a príjemnejšiu príležitosť na skontaktovanie sa s kanceláriou pána Abbotta," cituje Peskova portál Guardian Australia. Hovorca Kremľa naznačil, že za všetkým sú nedávne "ostré" Abbottove výroky na Putinovu adresu, prostredníctvom ktorých sa ruskému prezidentovi nepriamo vyhrážal fyzickým napadnutím.

 

Austrálsky premiér v pondelok vyhlásil, že novembrový summit skupiny G20 v Brisbane využije na konfrontovanie Putina so zostrelením lietadla Malaysia Airlines na východe Ukrajiny, pri ktorom boli podľa neho "zavraždení" austrálski občania. Vzhľadom na podozrenie, že za usmrtením všetkých 298 cestujúcich a členov posádky stoja separatisti vyzbrojení Ruskom, sa v Austrálii objavujú výzvy, aby Putina zo stretnutia svetových lídrov vylúčili. Abbott v súvislosti s tragédiou zo 17. júla vystupoval proti Rusku ako jeden z najhlasnejších kritikov, ešte v nedeľu však povedal, že jeho vláda nemá právomoc zakázať niektorému z predstaviteľov G20 účasť. Svoj plán pritom opísal slangovým výrazom z austrálskeho futbalu, ktorý znamená udrieť niekoho spredu a zraziť ho k zemi. "Pánovi Putinovi poviem, že boli ´zavraždení´ Austrálčania a že boli ´zavraždení´ povstalcami podporovanými Ruskom a používajúcimi výzbroj dodanú Ruskom," vyjadril sa Abbott.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona