Putin sa údajne v telefonáte vyhrážal Porošenkovi

NETKY.SK • 27 November 2014, 13:29 • 2 min
Putin sa údajne v telefonáte vyhrážal Porošenkovi

MOSKVA - Moskovský Kremeľ dnes potvrdil, že v stredu sa uskutočnil telefonický rozhovor prezidentov Ukrajiny a Ruska - Petra Porošenka a Vladimira Putina. Putinov hovorca Dmitrij Peskov súčasne poprel tvrdenia, že v ňom došlo na vyhrážky zo strany Ruska.

slovakia

left justify in out

Peskov uviedol, že iniciátorom telefonátu bola ukrajinská strana. Prezidenti hovorili o bilaterálnych vzťahoch, ako aj o situácii na juhovýchode Ukrajiny, informovala agentúra TASS.

 

Viaceré médiá, najmä ukrajinské, ako zdôraznil TASS, informovali, že prezidenti hovorili o vzťahoch Ukrajiny a NATO, pričom v tejto súvislosti z Putinových úst údajne zazneli vyhrážky na adresu Ukrajiny. Porošenkova kancelária tieto správy ešte v stredu označila za nepravdivé.

 

Samotný Putin v stredu na porade s vedením ozbrojených síl vyhlásil, že Rusko sa nikomu nevyhráža a ani sa nikomu nedá zatiahnuť do geopolitických hier.

 

Násilnosti na východe Ukrajiny pokračujú aj napriek tomu, že obe strany konfliktu začiatkom septembra podpísali dohodu o prímerí. Ukrajina a západné štáty Rusko aj naďalej obviňujú z podpory proruských separatistov, čo Moskva rozhodne odmieta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies