Putin sa stretol v Soči s bahrajnským kráľom

NETKY.SK • 8 Február 2016, 18:19 • 2 min
Putin sa stretol v Soči s bahrajnským kráľom

SOČI - Ruský prezident Vladimir Putin sa dnes v letovisku Soči stretol s bahrajnským kráľom Hamadom ibn Ísá al-Chalífom na rokovaniach zameraných na sýrsku krízu a ekonomickú spoluprácu medzi oboma krajinami.

slovakia

left justify in out

Šéf Kremľa na úvod stretnutia v čiernomorskom prezidentskom sídle vyzdvihol bahrajnskú konštitučnú monarchiu ako "dôležitého partnera Ruska v oblasti Perzského zálivu a celého Blízkeho východu", informovala agentúra AP.

 

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov po rokovaniach uviedol, že obe krajiny sa dohodli na posilnení hospodárskych a vojenských vzťahov, pričom sa obe vyslovili aj za mierové riešenie sýrskeho konfliktu.

 

"Domnievame sa, že všetky významné a vplyvné krajiny by mali spolupracovať s Ruskom na prinavrátení Sýrie do mierového stavu a stability," uviedol bahrajnský minister zahraničných vecí Chálid bin Ahmad al-Chalífa.

 

Putin daroval kráľovi koňa starobylého plemena Achal-Teke, ktorý vyhral niekoľko medzinárodných súťaží. Kráľ si poctil ruského prezidenta mečom z damaskej ocele, ktorého puzdro a rukoväť sú vyrobené zo vzácnych kovov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies