Putin sa stretol s iránskym ministrom obrany

NETKY.SK • 16 Február 2016, 17:55 • 2 min
Putin sa stretol s iránskym ministrom obrany

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin sa dnes stretol s iránskym ministrom obrany Hosejnom Dehkánom, informovala agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"Áno, takáto schôdzka sa uskutočnila," povedal agentúre hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Podobnosti však neuviedol.


Dehkán je momentálne na pracovnej návšteve Ruska. Iránske veľvyslanectvo v Rusku predtým uviedlo, že Dehkán pricestoval do Moskvy, kde sa stretne s ruským ministrom obrany Sergejom Šojgu a ďalšími poprednými domácimi predstaviteľmi.


Iránsky minister obrany ešte 10. februára informoval, že jeho krajina zvažuje využitie ruských bojových lietadiel Su-30 vo svojom vojenskom letectve. Neuviedol, koľko ruských stíhačiek má Irán v úmysle kúpiť a nespresnil ani časový rámec, kedy by mala byť prípadná zmluva o dodávkach podpísaná.


"Smerujeme k podpísaniu zmluvy," vyhlásil Dehkán s tým, že Irán by sa mohol podieľať aj na výrobe týchto stíhačiek.


Iránske letectvo má vo svojich letkách v Iráne zmodernizované verzie dávno zastaraných vojenských lietadiel zahraničnej výroby, napríklad sovietske lietadlá typu MiG či americké F14A Tomcats vyrobené ešte v 70. rokoch 20. storočia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies