Putin sa s pápežom rozprával najmä o Sýrii

NETKY.SK • 26 November 2013, 11:21 • 2 min
Putin sa s pápežom rozprával najmä o Sýrii

VATIKÁN - Ruský prezident Vladimir Putin sa počas pondelkovej návštevy Vatikánu rozprával s pápežom Františkom najmä o mieri na Blízkom východe a riešení občianskej vojny v Sýrii.

slovakia

left justify in out

V utorok o tom s odvolaním sa na vatikánskeho hovorcu Federica Lombardiho informuje tlačová agentúra RIA Novosti. Lombardi schôdzku označil za "srdečnú a konštruktívnu". Obaja lídri sa zhodli na tom, že v Sýrii je potrebné "zastaviť násilie a zabezpečiť nevyhnutnú humanitárnu pomoc" obyvateľom postihnutým konfliktom. Putinov hovorca zase informoval, že rozhovory medzi štyrmi očami trvali dvakrát dlhšie, ako bolo plánované.

Putin a František si vymenili aj dary. Pápež zároveň šéfovi Kremľa odkázal, aby "odovzdal pozdrav" hlave ruskej pravoslávnej cirkvi patriarchovi Kirillovi. Podľa portálu Catholicnews.com sa obaja štátnici vyhli "ekumenickým otázkam". 

Vzťahy medzi ruskou pravoslávnou a rímskokatolíckou cirkvou boli v minulosti často napäté. Moskovský patriarcha Svätú stolicu obvinil z toho, že sa snaží získať ruských pravoslávnych veriacich, čo však Vatikán rázne poprel. Putin okrem Vatikánu navštívil aj Taliansko, kde absolvoval obed so svojím priateľom, expremiérom Silviom Berlusconim. Zavítal aj za talianskym prezidentom Giorgiom Napolitanom. V utorok sa stretol s premiérom Enricom Lettom, s ktorým diskutoval najmä o ekonomike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies