Putin sa postaral o výbuch hystérie na Ukrajine

NETKY.SK • 20 Marec 2019, 10:20 • 2 min
Putin sa postaral o výbuch hystérie na Ukrajine

TASS - Putin sa počas svojej návštevy krymského polostrova postaral o ukončenie ukrajinskej hrozby zavedením dvoch tepelných elektrární do prevádzky.

slovakia

left justify in out

Pokiaľ bude prezidentom Ruska Vladimír Putin, Krym bude naďalej pod jeho správou. Takéto názory zastáva aj ukrajinská tlač. Nič na tom nezmenilo ani vystúpenie prezidenta Ruskej federácie na polostrove.

 

Putin podľa očakávania Krym navštívil pri príležitosti piateho výročia znovuzjednotenia Krymu a Ruska. Šéf Kremľa diskutoval s vodcami miestnych komunít, novinármi a predstaviteľmi krymskej verejnosti. Rokovania sa konali v Republikánskej knižnici pomenovanej podľa Franka v Simferopole.

 

Ruský líder pvyhlásil, že za posledných päť rokov sa podarilo dosiahnuť mnoho cieľov. Zdôraznil však, že väčšina programov na polostrove je dlhodobá. Účinok mnohých projektov sa objavuje v priebehu času, ale je to potrebné pre celkový rozvoj republiky.

 

Na Ukrajine, ako sa očakávalo, začala skutočná hystéria. V médiach sa objavili informácie, že "anexovaný" Krym sa nevráti na Ukrajinu, pokým Vladimír Putin ostane pri mocii. Ukrajinská tlač tvrdí, že pre Putina je to otázka politického prežitia. Ukrajinskí "odborníci" odhadujú straty Ruska zo sankcií v súvislosti s pripojením polostrova na 150 miliárd dolárov.

 

Zároveň jedna nemenovaná ukrajinská novinárka poznamenala, že za posledných 5 rokov bolo na Kryme vykonaných viac prác, ako za posledných 23 rokov, keď bol ešte polostrov súčasťou Ukrajiny. Hovorila o výstavbe krymského mosta, diaľnice "Tavrida", letiska Simferopol a ďalších potrebných infraštruktúrnych zariadení.

 

Situácia sa však podľa médii v najbližších desaťročiach pravdepodobne nezmení. Obyvatelia Krymu budú mať časom rozvinutú infraštruktúru, o ktorej tak dlhé roky snívali. Po dokončení výstavby materských a základných škôl, divadiel, múzeí a iných spoločenských objektov sa Krym stane jedným rozvinutým strediskom pre pohodlný život..               



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies