Putin sa podľa prieskumu teší rekordnej podpore 88 percent občanov

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 18:02 • 2 min
Putin sa podľa prieskumu teší rekordnej podpore 88 percent občanov

MOSKVA - Ruskí voliči umiestnili prezidenta Vladimira Putina "na vrchol národnej dôvery", keď mu v najnovšom prieskume verejnej mienky vyjadrilo podporu rekordných 88 percent respondentov. Ide o jeho najvyššie preferencie za uplynulých 15 rokov, napísala agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Výsledky prieskumu prezentoval dnes riaditeľ Všeruského strediska výskumu verejnej mienky (VCIOM) Valerij Fiodorov, ktorého inštitút robí každoročné vyhodnotenie od Putinovho nástupu do funkcie hlavy štátu. Výskum sa uskutočnil na vzorke 1600 opýtaných občanov zo 130 rozličných lokalít Ruskej federácie.
     

Informácia prišla v čase, keď médiá priniesli správy o Putinovom zhoršujúcom sa zdravotnom stave. Dohady o jeho zdraví sa objavili po tom, ako bola nečakane zrušená jeho cesta do Astany, kde mal rokovať s kazašským prezidentom Nursultanom Nazarbajevom a bieloruským prezidentom Alexandrom Lukašenkom.
     

Zrušené bolo aj plánované rokovanie s delegáciou z Južného Osetska - tá sa o anulovaní schôdzky s Putinom dozvedela až po prílete do Moskvy. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov však opakovane zdôrazňoval, že Putin, ktorý má 62 rokov, sa naďalej teší dobrému zdraviu a pracuje ako obvykle. Ruská štátna televízia dnes odvysielala zábery Putina, ako pracuje vo svojej podmoskovskej rezidencii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies