Putin sa podľa ministerky obrany odcudzil voči Nemecku

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 12:39 • 2 min
Putin sa podľa ministerky obrany odcudzil voči Nemecku

BERLÍN - Nemecká ministerka obrany Ursula von der Leyenová sa domnieva, že u ruského prezidenta Vladimira Putina došlo k určitému "odcudzeniu" voči Nemecku.

slovakia

left justify in out

Šéf Kremľa sa od ich prvého stretnutia v roku 2006 zmenil, povedala der Leyenová pre dnešné vydanie časopisu Frau im Spiegel. "Zmenil sa. Spočiatku s nami na vládnych stretnutiach hovoril po nemecky. Z roka na rok to však bolo zriedkavejšie. Napokon hovoril už len po rusky. Je cítiť odcudzenie," uviedla.

 

Politička z CDU o Putinovi tiež usudzuje: "Je veľmi inteligentný a veľmi systematický. Všetko je dôkladne plánované, nič neponechané náhode. Avšak vidím šancu, že jedného dňa zavládne rozvaha a pochopí, že len spolu máme v Európe pokojnú budúcnosť."

 

Putin je známy dobrou znalosťou nemčiny a je priateľom s bývalým nemeckým kancelárom Gerhardom Schröderom (1998-2005). V časoch ešte rozdeleného Nemecka pôsobil niekoľko rokov ako dôstojník sovietskej tajnej služby KGB v Drážďanoch, vtedy treťom najväčšom meste NDR, dopĺňa agentúra DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona