Putin sa po vyhlásení za najvplyvnejšieho muža sveta stal opatrnejším

NETKY.SK • 12 November 2013, 20:31 • 2 min
Putin sa po vyhlásení za najvplyvnejšieho muža sveta stal opatrnejším

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin sa dnes po prvý raz vyjadril k svojmu prvenstvu v rebríčku najvplyvnejších ľudí na svete, ktorý zverejnil koncom októbra americký časopis Forbes. Šéf Kremľa konštatoval, že sa po takejto "nálepke" stal opatrnejším.

slovakia

left justify in out

"Vážim si názor odborníkov z Forbes, ale osobne som presvedčený, že vždy vás to donúti byť opatrnejším, pretože vás to trochu obmedzuje. Povedzme, že vás to môže obmedziť pri rozhodovaní," citovala ruského prezidenta agentúra RIA Novosti. Putin sa takto vyjadril v rozhovore pre juhokórejskú stanicu KBS pred návštevou Soulu. "Uprednostňujem venovať menej pozornosti takýmto veciam. Ak tomu venujete príliš veľa pozornosti, ovplyvní to rozhodovací proces; a to by bolo najpoľutovaniahodnejšie," dodal ruský líder.

Časopis Forbes zverejnil svoje hodnotenie 30. októbra. V každoročne zverejňovanom rebríčku sa šéf Bieleho domu Barack Obama tentoraz ocitol na druhom mieste, po ňom nasleduje čínsky prezident Si Ťin-pching, informovala agentúra ITAR-TASS. Podľa časopisu Forbes Putin preukázal svoju dominanciu v diplomatickom manévrovaní počas medzinárodnej krízy súvisiacej s vojnou v Sýrii a ohľadne osudu bývalého spolupracovníka amerických tajných služieb Edwarda Snowdena, ktorému Rusko udelilo azyl, napísala RIA Novosti. Obama viedol rebríček najvplyvnejších ľudí na svete od jeho zostavenia v roku 2009. Výnimkou bol len rok 2010, keď ho predbehol vtedajší čínsky prezident Chu Ťin-tchao. Putin sa umiestnil v prvej trojke v predchádzajúcich dvoch rokoch. V roku 2011, keď bol premiérom, skončil druhý, o rok neskôr tretí. "Striebro" vtedy získala nemecká kancelárka Angela Merkelová. RIA Novosti pripomenula, že Putina za najvplyvnejšieho človeka na svete označil v januári tohto roka aj americký časopis Foreign Policy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies