Putin sa ku kríze na finančných trhoch vyjadrí až vo štvrtok

NETKY.SK • 17 December 2014, 08:59 • 2 min
Putin sa ku kríze na finančných trhoch vyjadrí až vo štvrtok

MOSKVA - Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov dnes vyhlásil, že Vladimir Putin nevystúpi s vyhlásením k situácii na finančných trhoch skôr ako vo štvrtok, v rámci hodnotiacej tlačovej konferencie.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre ekonomický denník Kommersant Peskov uviedol, že Putinovo "špeciálne vyhlásenie" k vývoju na finančných trhoch sa neplánuje. Agentúra TASS, ktorá o tom informovala, spresnila, že v utorok sa pod vedením premiéra Dmitrija Medvedeva uskutočnilo mimoriadne zasadnutie vlády, na ktorom sa diskutovalo o opatreniach na stabilizáciu situácie. 

 

Za prioritu Medvedev označil jednotný postup vlády a Centrálnej banky. Priznal, že situácia je zložitá, ale dodal, že "nie sme prví, kto musí bojovať so zložitými okolnosťami".

 

Minister ekonomického rozvoja Alexej Uľukajev v utorok skonštatoval, že kurz rubľa zodpovedá makroekonomickej situácii v Rusku. Súčasne uviedol, že Centrálna banka mala zasiahnuť skôr a skôr znížiť hlavnú úrokovú sadzbu.

 

Uľukajev vyslovil presvedčenie, že prognózy ohľadom vývoja ekonomiky v Rusku v mesiaci december zostanú v zásade nezmenené, pretože väčšina rizík spojená s konjunktúrou na trhu s ropou, ako aj s negatívnymi dôsledkami sankcií, do nich už bola zahrnutá.

 

Na otázku, v akej mene si Rusi majú odkladať úspory, Uľukajev odpovedal, že "v takej ako doteraz".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies