Putin sa dnes v New Yorku stretne s prezidentmi Iránu a Kuby, témou budú aj islamisti

NETKY.SK • 28 September 2015, 10:00 • 2 min
Putin sa dnes v New Yorku stretne s prezidentmi Iránu a Kuby, témou budú aj islamisti

NEW YORK - Ruský prezident Vladimir Putin uskutoční dnes v New Yorku samostatné rokovania s iránskym prezidentom Hasanom Rúháním a kubánskym vodcom Raúlom Castrom. Schôdzky sa uskutočnia popri zasadnutí Valného zhromaždenia OSN, informovala tlačová agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Putin prednesie dnes v New Yorku prejav v rámci výročnej rozpravy Valného zhromaždenia OSN. Očakáva sa, že v ňom predstaví ruský názor na vývoj medzinárodných vzťahov, pričom sa určite dotkne aj boja proti terorizmu, najmä proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS). RIA Novosti v tejto súvislosti pripomenula, že Moskva už informovala Spojené štáty, Turecko, Jordánsko a Saudskú Arábiu o svojich aktivitách, ktorých cieľom je vytvorenie "koordinačnej štruktúry" na boj proti IS.

 

Putin by sa mal v New Yorku stretnúť aj s japonským premiérom Šinzóm Abem, generálnym tajomníkom OSN Pan Ki-munom, americkým prezidentom Barackom Obamom a ďalšími významnými politikmi. Podľa tlačovej služby Kremľa je naplánovaných aj niekoľko Putinových stretnutí v kuloároch.

 

Jubilejné 70. zasadnutie Valného zhromaždenia OSN sa začalo v New Yorku 15. septembra. Niekoľkodňovú rozpravu za účasti svetových lídrov sprevádzajú prísne bezpečnostné opatrenia a dopravné obmedzenia, ktoré strpčujú život Newyorčanom i turistom, a to najmä v centrálnej časti Manhattan, kde sú mnohé ulice prehradené zátarasami. V uliciach hliadkuje polícia a nad mestom prelietavajú policajné vrtuľníky, konštatovala vo svojom materiáli agentúra TASS.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies