Putin sa dnes stretne s prezidentom Chorvátska

NETKY.SK • 18 Október 2017, 06:00 • 2 min
Putin sa dnes stretne s prezidentom Chorvátska

SOČI - Ruský prezident Vladimir Putin sa stretne s chorvátskym lídrom Kolindou Grabar-Kitarovič. Rozhovor sa uskutoční 18. októbra v Soči, v nasledujúci deň s chorvátskym prezidentom sa stretne aj premiér Ruskej Federácie.

slovakia

left justify in out

O nadchádzajúcom stretnutí informuje oficiálna internetová stránka Kremľa. Očakáva sa, že lídri dvoch krajín prerokujú niekoľko medzinárodných otázok, a taktiež vyvíjanie vzťahov medzi RF a Chorvátskom.

 

Nedávno prezident Chorvátska vyhlásil, že na Balkáne môže začať vojenský konflikt kvôli Ruskej Federácii, ktorá aktívne vplýva na udalosti v regióne. Hlava ministerstva zahraničných vecí Ruskej Federácie - Sergej Lavrov označil podobné vyjadrenie "čudným".

 

"Rusko sa chce priateliť so všetkými krajinami Balkánu", podčiarkol Lavrov v rozhovore pre Sputnik.
 

"Naopak, Moskva je znepokojená vzniknutou pracovnou skupinou Chorvátska pracovnou po spolupráci s Ukrajinou, v rámci ktorej sa Zahreb chystá odovzdať Kyjevu skúsenosti - mierumilovnej reintegrácie obsadených teritórií Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky", informujú na ministerstve.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies